Belediye Başkanımız Sayın Ömer YILDIZ'dan Gündeme İlişkin Açıklama

15.02.2021 11:29
Şükür, kar yağıyor. Uzunca bir süredir Eber Akşehir göllerinin yakılmasından acı çeker olduk. Sürekli çalışma arkadaşlarım ve araçlarla gölde bulunmaktan ve bazen çaresiz kalmaktan acı çeker olduk. Sultandağı Kaymakamı Sayın Önder Koç, jandarma personeli, Yeşilçiftlik ve Sultandağı Belediyeleri itfaiyeleri haricinde -hepimiz de normal yangınlar için ekipmana sahibiz- göl yangınlarına göre bir söndürme araç ve ekipmanımız olmamasından acı çeker olduk. Bağlı bulunduğumuz Eber Akşehir gölleri koruma birliğinin bir defa dahi açıklama yapmamasından, bir kere dahi yangın alanına gelmemesinden acı çeker olduk. Milli parkların izinsiz bir tutam ot biçen vatandaşımıza binlerce lira ceza yazarken yangına bir kova su ile bile gelmemesinden acı çeker olduk. Suçun oraları ekende, biçende, otlatanda, avlananda olmadığını, buranın bir habitat ve bitki, hayvan, insan her canlının yararlanacağı bir alan olduğu gerçeğini, çözümün her canlıya hakkı olanın verilip bir düzen sağlanması gerektiğini ve bunun kâr amaçlı değil bölge halkını kalkındırma, göl canlılarını yaşatma amaçlı olması gerektiğini anlatamamaktan acı çeker olduk. Nihayet beklediğimiz kar yağdı. Bir süre kar tüm kötülükleri kapatacak. Biz iyi ile kötü mücadelesinde doğrudan taraf olmaya devam edeceğiz. Herkesi bekleriz.

Yorum Yaz