Belediye Başkanımız Sayın Ömer YILDIZ'dan Açıklama

26.08.2021 13:56
Ülkelerin kuruluş hikâyeleri genellikle dramatiktir. Zümrüd-ü Anka misali küllerinden doğan Türkiye Cumhuriyeti kuruluşu itibari ile bir devletten ayrılma, andlaşma ile sınırları çizilme gibi değil dönemin emperyalist güçlerinin tamamına karşı halkın her kesimi ile ölümüne bir mücadeledir.
Kurtuluşun sembolik şehirleri olur. Ne mutlu ki Afyonkarahisar ve civarındaki tüm beldeler bu şerefe erişmiş yerlerdir. Batı Cephesi Karargâhı Akşehir ve Dereçinemiz gibi beldeler de bu zaferin hazırlık onurunu yaşamıştır.
Akşehir'in İsmet İnönü, Sultandağı'nın İzzettin Çalışlar, Afyon'un Ali Cetinkaya gibi kahramanları ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ü anlaması, anması ve gururla sahip çıkması hem kuruluşun toprağı olmak gereği hem de Atalara vefadır.
Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolun son ve en büyük zaferi; Büyük Taarruz zaferinin başlangıç günü hepimize kutlu olsun.
Başta Atatürk olmak üzere hepsinin mekânı cennet, devri daim olsun.