Kasabamızda yetişen ender kuşkonmaz bitkisi

18.06.2020 11:39
Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü' den gelen bilim insanları Dereçinemizin bir güzelliğini keşfetti. Kuşkonmaz sebzesinin yabani bir türü olan ve Dereçinemiz adına tescil çalışmalarına başlanan bir tür bulduk. Kuşkonmaz pek çok açıdan şifalı bir bitki. Dereçinemizde bulunan cinsi nadir rastlanan ve literatüre Dereçine orijinli girecek bir çeşit. Kültür çalışmaları ile pazar değeri yüksek bir sebze. Bilimsel çalışma sonucundan sizleri haberdar edeceğiz. Dereçinemizde bilinmeyen, gizli kalmış güzellikleri ve değerleri BİLİMSEL araştırmalarla bulmaya devam edeceğiz. Gelen bilim insanlarına dağ araştırmalarında mihmandarlık yapan belediye çalışanımız Isa Dağlı'ya ve hocalarımıza teşekkür ederim. Ömer Yıldız Dereçine Belediye Başkanı.
yorum ekle