Belediye Başkanımız Sayın Ömer YILDIZ'dan Anneler Günüyle İlgili Açıklama

09.05.2021 17:02
Belediye Başkanımız Sayın Ömer YILDIZ'dan Anneler Günüyle İlgili Açıklama
Hakkını ödeyemediğimiz durumlarda bir gün ortaya çıkarmışız. Anneler günü, sağlıkçılar günü vs. Bu günlerde hediyeler alıp güzel sözler söylemişiz. Anneler ile ilgili şiirler, övgü dolu yazılar yazmışız. Hediye alırken de annemizi yine bize destek üzerinden sevmişiz. Tava alırız mesela, yemek takımı, masa örtüsü, duvar süsü... Sanki "sen bizim evimizi güzelleştirme ve bize bakmakla görevlisin" der gibi.
Oysa anneler kendiliğinden böyledir. Evin her yükünü taşımaya gönüllü, evlatlarına kol kanat germeye dünden razı, fedakarlık etmeye programlanmış. (Çok az da olsa istisna durumlar hariç). Bu tanımla görülen annelik, evine bakan ve çocuklarını büyüten olarak algılanır. Bu doğrudur ama "Akşehir üstünden Afyon'a doğru" kağnıları yürüten de annedir, kağnıların ulaştığı mevzide çarpışan kahramanları doğuran da annedir. Okula gönderdiği çocuğuna beslenme hazırlayan da annedir, beslediği evladının şehit töreninde o acıyı yüreğine basan da annedir. Bildiği tüm şeyleri kızına öğreten de annedir, kızının bir katil tarafından cinayete kurban gitmesini yaşayan da annedir. Böyle günlerde baştacı edilen de annedir, gözünün üstündeki morluğu fondöten ile kapatan da annedir. Velhasıl annelik dünyadır. Bu dünyayı güzelleştirmek için mücadeledir. Her doğumda yeniden umut ekmektir yeryüzüne.
Annelik sadece bir günden ibaret değil bir başkaldırıdır kötüye giden dünyaya. Annelik en güzel şiir, en hoş şarkıdır. Bazen mutluluk bazen dramdır. Annelik bu dünyada iyilik adına az kalmış bu dünyayı güzelliğe ulaştırmaya çalışan en güzel kavramdır.
Anneler gününüzü kutlarım Sevgili anneler.

Diğer Duyurular